sobota, 12 maja 2012
Chipsy marchewkowe z cynamonem
Jeśli tak jak ja, lubicie przekąsić coś przed telewizorem lub komputerem, a liczycie kalorie, ta przekąska będzie dla Was idealna! Lekka, zdrowa, smaczna i banalna w wykonaniu. Mimo wszystko, bez porównania z kupnymi chipsami, ociekającymi tłuszczem i nafaszerowanymi szkodliwymi substancjami. Przepis znaleziony na blogu.
Składniki:
4 marchewki
1-2 łyżeczki cynamonu
Marchew umyć, obrać i pokroić w plasterki, o grubości ok. 2-3 mm. Ułożyć pojedynczo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
a u nas musi być bez cynamonu :( smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, ale może w małych ilościach nic się nie będzie działo? Moja Mała nie toleruje tylko większych ilości cynamonu, ale jak zjem szczyptę czy dwie, to jest okey.
Usuńto musi być pyszne! (bardzo smakowity blog, gratulacje!)
OdpowiedzUsuńDziękuję! :) Jest mi bardzo miło :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTwoje zdjecie jest wykrzystane, pewnie bez Twojej zgody na fanpejdzu na FB https://www.facebook.com/pages/Jedzenie-od-kt%C3%B3rego-nie-przytyjesz/224780847682403.
UsuńEla Ma, dziękuję za informację.
Usuń