sobota, 12 maja 2012

Chipsy marchewkowe z cynamonem



Jeśli tak jak ja, lubicie przekąsić coś przed telewizorem lub komputerem, a liczycie kalorie, ta przekąska będzie dla Was idealna! Lekka, zdrowa, smaczna i banalna w wykonaniu. Mimo wszystko, bez porównania z kupnymi chipsami, ociekającymi tłuszczem i nafaszerowanymi szkodliwymi substancjami. Przepis znaleziony na blogu.

Składniki:
4 marchewki
1-2 łyżeczki cynamonu

Marchew umyć, obrać i pokroić w plasterki, o grubości ok. 2-3 mm. Ułożyć pojedynczo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. a u nas musi być bez cynamonu :( smacznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, ale może w małych ilościach nic się nie będzie działo? Moja Mała nie toleruje tylko większych ilości cynamonu, ale jak zjem szczyptę czy dwie, to jest okey.

      Usuń
  2. to musi być pyszne! (bardzo smakowity blog, gratulacje!)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Twoje zdjecie jest wykrzystane, pewnie bez Twojej zgody na fanpejdzu na FB https://www.facebook.com/pages/Jedzenie-od-kt%C3%B3rego-nie-przytyjesz/224780847682403.

      Usuń
    2. Ela Ma, dziękuję za informację.

      Usuń